
פורים. אני מודה שזה לא החג המועדף עליי, אבל יש בו דבר אחד שאי אפשר לקחת ממנו- משלוח מנות זה התירוץ המושלם למרתון אפייה.
כדי לעזור לכם לבנות את משלוח המנות המושלם, אני מכריז בזאת על מרתון מתכוני עוגיות בבלוג! (שלמעשה התחיל כבר בתחילת השבוע עם המתכון לעוגיות שוקולד לבן מקורמל ופקאנים).
המתכון הבא הוא מתכון לעוגיות פאדג’יות עם מרקם רך של בראוניז. הן עמוסות בשוקולד לבן, שוקולד מריר וקפה.
מה שבאמת דיבר אלי במתכון הזה, הוא שבניגוד לרוב המתכונים הדומים שאני מכיר לעוגיות בסגנון הזה, את העוגיות האלה מכינים ללא הקצפה של חמאה או ביצים. את כל הבצק מכינים בקערה אחת, ואופים אותו מיד.
מה שכן, חשוב מאוד להקפיד פה על האפייה הקצרה. אם תאפו את העוגיות כמו שצריך, תקבלו עוגיות פאדג’יות ורכות עם מרקם של בראוניז.
בקיצור, כל משלוח מנות חייב קיק שוקולדי, ואני כבר מצאתי את שלי!
למתכון?
עוגיות פאדג’ שוקולד, אספרסו ושוקולד לבן
מבוסס על מתכון של מרת’ה סטיוארט לעוגיות שוקולד
22 עוגיות גדולות
לבצק:
- 120 גרם חמאה
- 160 גרם קמח לבן (כוס + 2 כפות)
- 60 גרם קקאו (1/2 כוס)
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 175 גרם סוכר לבן (3/4 כוס + 2 כפות)
- 2 ביצים בגודל L
- 1/2 כפית מלח
- 30 מ”ל אספרסו (מנת אספרסו קצר) / כף קפה נמס מגורען מומס בכף מים רותחים
- 150 גרם שוקולד מריר
- 150 גרם שוקולד לבן קצוץ
לקישוט:
- חופן שוקולד מריר קצוץ או כפתיתים (אופציונלי)
מחממים את התנור לחום של 170º.
להכנת העוגיות, בקערה בינונית ממימיסים את השוקולד המריר והחמאה. מוסיפים את הסוכר, המלח והאספרסו וטורפים היטב. מוסיפים את הביצים וטורפים עד להטמעתן בתערובת. מנפים לתערובת את הקמח, הקקאו והסודה לשתיה ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד הלבן ומקפלים אל תוך התערובת.
בעזרת הידיים/ כף גלידה קפיצית קטנה, יוצרים כדורים שווים בגודלם ומניחים אותם על תבנית האפייה במרחקים גדולים יחסית. בעזרת הידיים, מועכים מעט את כדורי הבצק. אם רוצים, ניתן לפזר כעת פתיתי שוקולד על הבצק.
אופים רק עד שהשוליים מתחילים להתייצב- בערך 8 דקות, תלוי כמובן בגודל העוגיות.
חוץ מזה:
- אפשר להחליף את השוקולד הלבן בעוד שוקולד מריר על מנת לקבל עוגיות שוקולד מריר ואספרסו. באופן אישי, לפעמים אני מחליף רק חלק מהשוקולד הלבן.
- אם אתם אוהבים את העוגיות שלכם הרבה יותר שמנמנות, אתם יכולים להחליף את אבקת הסודה לשתייה באבקת אפייה.
- לעוגיות יש טעם חזק של שוקולד והן לא מתוקות מידי. אם רוצים, אפשר להגדיל את הסוכר לכמות של כוס שלמה.
היי, אני לא אוהבת קפה. אפשר לוותר??
היי חוה. אפשר להחליף בשתי כפות חלב ☺
הי דור, גיליתי את הבלוג רק השבוע. קיבלתי מיקסר קיצ’נאייד חדש וחיפשתי מתכון לעוגיות כדי לחנוך אותו, ואז נתקלתי בזה… אז אמנם לא השתמשתי במיקסר, אבל העוגיות מושלמות!!! תודה!
הכנתי ויצא נפלא! אני רוצה להכין שוב ולשלב נטיפי חמאת בוטנים – מה לדעתך כדאי לשנות או להחליף כדי שיצאו מוצלחות כמו המקוריות ? תודה מראש(:
היי רחלי, אני שמח לשמוע! הייתי מחליף את השוקולד הלבן בנטיפי חמאת בוטנים
היי, נראה מושלם!!
חושב שאם אוסיף שברי אגוז פקאן זה יהרוס את המרקם שלהן?
תודה!
נשמע לי שיעבוד מעולה!
וואי טעימות למות!!!
היי, רוצה שהצבע הכהה יהיה בלעדי, להחליף את השוקולד הלבן בשוקולד חלב או רק מריר?
הייתי עושה מיקס, כדי שלא יצא מריר מידי
יצאו מושלמות !