
אני הולך לכתוב כאן משהו שהוא לחלוטין לא פוליטקלי קורקט.
אני לא ממש אוהב אבטיח.
בשנים האחרונות, אני נתקל בלא מעט גבות מורמות לנוכח הוידוי הזה. מבטים מאוכזבים. איך אני מעז לערער את מעמדו של האבטיח בתור הפרי שכולם אוהבים לאכול בדרך לים?!
אני באמת לא בעייתי עם אוכל, אבל משהו במרקם של האבטיח פשוט לא כיף לי.
עם זאת, בקיץ האחרון אני לאט לאט (אבל ממש לאט) מתחיל לגלות אותו מחדש. כבר יצא לי להכין גרניטה של אבטיח ונענע, ועכשיו אני מציג בפניכם ארטיק (בצורת) אבטיח! פתאום, כארטיק, אני מודה שאני מחבב את הפרי הזה קצת יותר.
אז מעבר לכך שהמראה שלו מדליק בטירוף, הארטיק הזה, כמו שני מתכוני הארטיק שפרסמתי עד עכשיו מבוסס על פירות ורכיבים טבעיים בלבד. אמנם יש שכבת יוגורט דקיקה בארטיק, אך ניתן לוותר עליה ולקבל ארטיק פרווה וטבעוני.
למתכון?
ארטיק אבטיח וקיווי
לכמות של 10 ארטיקים
לשכבת האבטיח:
- 500 גרם קוביות אבטיח (בערך שלוש וחצי כוסות של קוביות קטנות- בינוניות)
- 45 גרם דבש (2 כפות)
- 2 כפות מיץ לימון
לשכבת היוגורט (לא חובה):
- 100 גרם יוגורט (1/2 מיכל)
- 22 גרם דבש (כף אחת)
לשכבת הקיווי
- 3 קיווי
- 2-4 כפות דבש (תלוי בחמיצות הקיווי)
להכנת הארטיקים, טוחנים היטב בבלנדר את מרכיבי שכבת האבטיח ומסננים את המיץ. מוזגים את המיץ לתבניות הארטיק, מניחים את מקלות הארטיק ומקפיאים לשעתיים לפחות, או עד שהחלק העליון של הארטיק קפוא לגמרי.
מערבבים את היוגורט וכף הדבש. מזלפים/ יוצקים בעדינות את היוגורט מעל שכבת האבטיח הקפואה ומקפיאים לשעה וחצי.
טוחנים במעבד מזון את הקיווי והדבש. התערובת צריכה להיות מעט מתוקה יותר ממה שאתם אוהבים כיוון שבהקפאה המתיקות מתמתנת. אם צריך מוסיפים דבש. את התערובת הזאת לא מסננים, ויוצקים ישר מעל שכבת היוגורט הקפוא. מקפיאים למשך חמש שעות לפחות.
מושלם ברמות על
רעין מושלם!! אשמור לקיץ…
יהיה אפשר להמיר את הקיווי בנענע? (נגיד להכין כמות גדולה יותר של יוגוט ולחצי להוסיף נענע טחון) נראה לך ישתלב טוב?
היי הודיה, אפשר, למרות שהמרקם של הקיווי הטחון הרבה יותר קרמי.