דאץ’ בייבי – פנקייק גרמני

דאץ' בייבי - פנקייק גרמני

זה ככל הנראה המתכון הכי קל שיש בבלוג וקשה לספור כמה פעמים הכנתי דאץ’ בייבי מאז שגיליתי את המתכון הגאוני הזה.

אז כמו שאפשר לראות בתמונה, הדאץ’ בייבי הוא סוג של פנקייק. מכינים בלילה דלילה יחסית, יוצקים אותה על מחבת רותחת עם חמאה ומכניסים לתנור לכמה דקות. הבלילה תופחת במהירה לממדים מפתיעים ומתקבל מעיין פנקייק ענק, עם קצוות קריספיים שרק מתחנן שתמלאו אותו בתוספות. פירות, שוקולד, גלידה, מייפל, חמאה והמון אבקת סוכר – כל התוספות האלו יהפכו את הדאץ’ בייבי שלכם לארוחה הכי מפנקת שיש.

IMG_4700

שימו לב, למאפה המטריף הזה יש שני יתרונות גדולים במיוחד. ראשית כל, בניגוד לפנקייק קלאסי, אשר דורש טיגון אינסופי, במאפה הזה התנור עושה את כל העבודה.

בנוסף, לגמרי אפשר להכין את הבלילה יום לפני (רוצה לומר, תכינו בשישי בערב ובשבת בבוקר מחכה לכם ארוחת בוקר מהחלומות בשלוש דקות הכנה).

זהו, היה לי הרבה מה להגיד על המתכון המאוד קצר הזה. אז תכינו, צלמו ותייגו אותי!

IMG_4711

למתכון?

דאץ’ בייבי

למחבת בקוטר 24 ס”מ

לדאץ’ בייבי:
  • 165 מ”ל חלב (2/3 כוס)
  • 80 גרם קמח לבן (1/2 כוס + כף)
  • ביצה + 2 חלמונים בגודל L
  • 20 גרם חמאה מומסת בטמפ’ החדר
  • כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • 25 גרם סוכר לבן (2 כפות)
לאפייה:
  • 30 גרם חמאה מומסת

מחממים תנור לחום של 220° ומניחים בפנים מחבת שמתאימה לאפייה. מחממים למשך עשרים דקות לפחות.

בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הדאץ’ בייבי. מוציאים בעדינות את המחבת הלוהטת מהתנור ומניחים על משטח עמיד בחום. שופכים פנימה את החמאה הנותרת (30 גרם) כך שהיא תכסה היטב את המחבת ושופכים פנימה את הבלילה. מחזירים לתנור ואופים במשך 15-20 דקות, או עד שהפנקייק תפוח מאוד וזהוב בשוליים. מוציאים מהתנור, מוסיפים תוספות מעל וזוללים.

5 תגובות בנושא “דאץ’ בייבי – פנקייק גרמני

  1. שייואאאאאו! זה המתכון הכי כייפי ומשמח שניתקלתי בו מזה הרבבבבה זמן!!! איזה כייף! ינוסה…ועוד איך ינוסה! תודה!ואשוב להגיב!

  2. היי. לפי התמונה זה נראה שהפנקייק התפוח צונח זה מה שאני צריכה לצפות במהלך הצינון ?

השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.